Ingyen szállítás

Rólunk

A Montex Méter és Rövidáru kereskedés 2002. február 11-én nyitotta meg kapuit Bátonyterenyén.

Azóta is változatlan helyen, változatlan személyzettel várja a Kedves Vevőket.

A Montex egy igazi családi vállalkozás.

Már az ötlet is úgy született meg, hogy összedugta a család a fejét, hogy mi is lenne az, ahol a legjobban ki tudnák használni, amit a „gyerekek” az iskolában elsajátítottak.

Mivel a tulajdonos (Németh Mónika) ruhaipari technikumot végzett, és nagyon szeretett a különböző anyagokból, fonalakból alkotni, adva volt, hogy ezt kellene kihasználni.

Ezért első körben a család egy kis egyszemélyes varrodára gondolt.

Az alapanyagok, kellékek beszerzése adta az ötletet, hogy jó lenne mellette egy kis üzletet is üzemeltetni. Mivel a testvér (Németh Csaba) kereskedelmi iskolába járt megszületett a végleges döntés.

Hathatós családi segítséggel sikerült megvalósítani az ötletet, így hosszas előkészítés után megnyílt a Montex Méter és Rövidáru kereskedés, ahol nem csak vásárolni lehetett, hanem minden felé varrási munkákat is vállaltak.

Az évek során folyamatosan bővült a forgalmazott termékek köre.

 A nyitáskor még körülbelül 50 féle méteráruból választhattak a Kedves Vevők. Mára már a 300-at is meghaladta ez a szám. Kínálatunkban megtalálható a bélésselyemtől a polárig szinte minden. A Vevői igényekhez alkalmazkodva bővítettük, bővítjük a választékot. A ruhaanyagok (farmer, kord, lenvászon, textilbőr, pamutok) mellett évről évre bővült a lakástextilek köre is. Pamutvásznak, kreppek, lepedővásznak is megtalálhatóak kínálatunkban. Legújabb tervünk a függönyök árusítsa. Egy kisebb választékkal már most is Vevőink rendelkezésére állunk.

 A kezdetekkor rövidáruból is csak egy kis készletünk volt.

Néhány gomb, tépőzár, gumik, körülbelül 30 féle cérna.

Az évek során ezt a készletet folyamatosan bővítve fejlesztettük a vállalkozást.

Első körben a varráshoz kapcsolódó termékeket igyekeztünk beszerezni.

Biztosítótűk, gombostűk, szabókréták, szalagok, varrógéptűk, tűkészletek, gombok, húzózárak, varrócérnák, gumik, tépőzárak, ollók, csipkék.

Mára már a moon cérna kezdeti 30 színét 150-re bővítettük. E mellett a lánchíd cérna 100 méteres változatának teljes színskálája is megtalálható választékunkban, illetve a nylbond extra erős bőrvarró cérna is.

Következő lépésként kész termékek forgalmazását is elkezdtük. Ágyneműhuzatok, asztalterítők, konyhai törlőruhák, ülőpárnák. Az évek során aztán egyre bővítettük ezen termékek körét is. Ma már paplanok, párnák, lepedők, textilzsebkendők, töltő anyagok is megtalálhatóak a kínálatunkban.


A kreatív és kézimunkázni vágyó Vásárlóink igényeit is szerettük volna kielégíteni. Így elkezdtük gyöngyök és gyöngyfűző kellékek forgalmazását is. Majd következtek a goblein képek. Először „csak” fonallal egybecsomagolt készleteket forgalmaztunk. Majd beszereztük, és azóta is forgalmazzuk a puppets osztott és gombolyagos (perlé) hímzőfonalak teljes választékát. Gobleinképeket, keresztszemes és hosszúöltéses készleteket, valamint a hagyományos hímzéshez terítő, párna, falvédő, kötény alapokat.

A vásárlói igényekhez alkalmazkodva cipőfűzőket is beszereztünk az évek során.

Majd következtek a horgoló és kötőfonalak, horgoló és kötőtűk, segédtűk.

Folyamatosan változó és megújuló kínálattal igyekszünk a Vásárlók rendelkezésére állni. Legyen szó vékony vagy vastag, pamut vagy akril fonalról.

Ma már megtalálhatóak üzletünk választékában a különböző függönytartozékok is. Csipeszek, csúszkák, görgők.

Ötletmerítésnek gyöngyfűzős, kötős, horgolós, amigurumi készítő könyveket is beszereztünk.

Az évek során igyekeztünk minél jobb kapcsolatot kiépíteni a szállítóinkkal. Ezt örömmel mondhatjuk, hogy sikerült is. Így szinte teljes mértékben ki tudjuk elégíteni a Vevői igényeket, mivel ha éppen valami nincs is az üzletben, akkor tőlük gyorsan be tudjuk szerezni.

Sajnos a gyártókra még nem tudunk hatást gyakorolni, ezért előfordulhat, hogy egy-egy termékre kicsit többet kell várni, de igyekszünk mindent megoldani, és tájékoztatni a Kedves Vásárlókat, hogy mikorra tudjuk beszerezni a hiányzó terméket.

Elmondhatjuk azt is, hogy talán ennek is köszönhetően, Vásárlóink körében nem csak lakossági Vásárlók találhatók, hanem iskolák, művelődési házak, cégek is.

Mivel a városban, illetve a környéken nem található hasonló üzlet, így egyre szélesebb körből kerül ki Vásárlóink köre. Ezért is igyekszünk minél jobban kielégíteni az igényeket. Próbálunk mindent beszerezni, amit tudunk, és amit még fizikailag el tudunk helyezni, raktározni az üzletben.

2016 év végén elindult az üzlet saját facebook oldala is, ahol minden aktualitást megtalálnak a Kedves Vásárlók. Többek között a hagyományosan minden évben megtartott karácsonyi akció részleteit is.

Vevőink kényelmének érdekében 2018 év elején sikerült lehetővé tennünk a bankkártyás fizetési módot is.

2018-ban a technika rohamos fejlődése okán úgy gondoltuk, hogy itt lenne az ideje egy webshop létrehozásának……